Sprzet agd media markt

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w całą dawka profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy jednak w pełnej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo więc jest czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W małych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku albo drewna, dzięki której można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej produkuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt różnego typu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Nadaje się i często w średnich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezmiernie wytrzymałym sprzętem o dużej klasy, która charakteryzuje się i swoją obsługą. Sprzęt ten buduje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zbiera się poszatkowana kapusta. Niezwykle ważną stroną są noże zrobione ze pewni nierdzewnej, które mogą wykonywać przez duży czas czasu. Szatkownica może żyć urządzona na żądanie w drugie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można i zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na sposób cięcia - mogą toż istnieć niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.