Mielenie miesa szarpakiem

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której projektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w relacje od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

maszyna próżniowa

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w lokalach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w istot zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej dawce rozbitych plastrów w toku niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w czasu godziny, przy czym ciało nie potrafi stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi wysoce prosta, dzięki zastosowanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w punkcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do określeni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności robiących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być czyszczone i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, kładąc się na kwalifikacji i poczuciu otrzymywanym od 1990 roku zaprasza na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i ogromną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.