Krajalnica instrukcja obslugi

W interesach również w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w całe, cienkie plastry. Traktuje to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica jest wykorzystywana jeszcze do drugich celów, na przykład do krojenia warzyw lub owoców, gdy musimy ich w perspektywy cienkich plasterków.

W relacji z tego, co chcę kroić na krajalnicy, jest ona zaopatrzona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do krojenia pieczywa, co umożliwia łatwo "wgryźć się" w jego konstrukcję i wydaje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmian jeżeli idzie o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na małych, równych plastrach, które wycina się sprawnie i bez dodatkowego wysiłku. Do owego sensu używamy krajalnicy z prostą, a bardzo intensywną krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, jak a bardzo wrażliwymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych również do sklepów. Jest chwalona przez producenta ze powodu na domową dużą wytrzymałość oraz łatwość obsługi. Dzięki tym wartościom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z obszaru zaufania oraz higieny pracy, może dołączyć do produkcji z krajalnicą i podawać swoim klientom wędliny czy sery pokrojone w jasne plastry. Krajalnice dobrych marek pozwolą na szybkie uporanie się z pokrojeniem wielkiej miary wędlin czy serów, przy minimalnym nakładzie funkcji i energii pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy wykorzystywano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak obecne jest proszone na wzór w sukcesie szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.