Krajalnica bizerba instrukcja obslugi

Bizerba połączona jest z przemysłem spożywczym od 1866 roku, nic zatem dziwnego, że umie tę część jak mało kto. Ważna w 120 krajach, zatrudnia ponad 3300 pracowników, oferuje wszechstronne rozwiązania w obszarze krojenia, ważenia, etykietowania, przetwórstwa i ochrony produktów spożywczych.
Gwarancja najdoskonalszej klasie
Uważając na wycieczce, iż atrakcyjnie zapakowany i zaprezentowany artykuł jest łatwo wyszukiwany przez użytkowników oraz stanowi wizytówkę sklepu, Bizerba wyspecjalizowała się w pracy maszyn do krojenia pieczywa, wędlin i serów. Krajalnica Bizerba to krajalnica ręczna, półautomatyczna lub automatyczna. Ręczna krajalnica poświęcona jest do produktów świeżych – boczku, szynki, prostego i pieczonego mięsa, twardych warzyw i szynki. Krajalnice ręczne grane są w składach firmowych, zakładach mięsnych, dużych kuchniach. Gwarantują wysokie, gładkie cięcie, bezpieczeństwo oraz jakość krojenia. Krajalnica półautomatyczna urządzona w stalowy nóż z chromowanym wyżłobieniem kupi na osiągnięcie cienkich, gładkich plastrów o żądanej grubości i rodzaju ułożenia (stos lub wachlarz). Wszystkie funkcje odpowiedzialne są w stylu ręcznym natomiast w automatycznym.

Charakterystyka budowy
Krajalnica w pełni automatyczna jest daniem wielofunkcyjnym. Transportuje, kroi, porcjuje oraz układa plastry artykułu w styl dobry z programem wybranym przez operatora. Maszyna posiada elektroniczny panel sterowania z opcją pomieszczenia i zaprogramowania parametrów całego procesu. Każde urządzenia Bizerby cechują się niezawodnością i trwałością. Wykonane są z najskuteczniejszych produktów, które umożliwiają utrzymanie warunków czystości i bezpieczeństwa pracy. Każde elementy konstrukcji są odporne na zajęcie wody również innych płynów, ponadto elementy krojące są dostępne w demontażu i czyszczeniu (niektóre można myć w zmywarkach). Opływowe kształty, solidna obudowa, czysta i cicha praca, ofertę praktyce w praktycznie każdych warunkach, prosta obsługa, ekonomiczność pod względem energetycznym (mniejszy pobór od maszyn walk o 35-65%), precyzja krojenia (cienkie, równe plastry, bez poszarpanych krawędzi, do indywidualnego zaokrąglonego końca batona) – wszystko to gra Bizerbę w szeregu liderów maszyn i rozwiązań dla przemysłu spożywczego.