Bitki z poledwicy wolowej

Lub prawdopodobnie żyć przedmiot lepszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, musi być porządnie roztłuczony - na końcu, by mięso stawało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a wraz nie tak daleko, by kotlet nie był za cienki, inaczej wyda na soczystości. Również w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w właściwej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby zdobyło odpowiednią grubość i organizację.

program e novaenova365 | Systemy ERP | POLKAS

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy ogromniejszej kwoty kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak wykorzystujemy do nich ciało nieco niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko opaść z grup, ponadto tłuczek do mięsa jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w wielkiej sumy, czy z surowego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo swoja w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby całe swoje steki były podzielone równomiernie, szybko i chętnie, zatem nie jest idealniejszego rozwiązania, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest wtedy taki wysoki wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, także nie przesadnie kosztownym, kiedy potrafiło się zdawać.